Mijn Jaardoelen voor 2023

Hallo allemaal! Eerder deze week vertelde ik jullie dat ik mijn jaardoelen voor 2023 met jullie zou delen en het moment is eindelijk daar! Toen ik van de week de lijst liet zien aan Bren zei ze al “Zo, dat is een flinke lijst!” Tien doelen lijkt inderdaad erg veel, maar als je al jaar in, jaar uit tien doelen stelt, waarom zou je daar dan van afwijken? 😉 Ik ging dit jaar in met het idee dat dit echt een jaar is met enorm veel potentie en groei voor Bren en voor mijzelf, dat komt natuurlijk omdat we steeds meer tijd besteden aan het waarmaken van onze droom met The Green Dream Shop en alles wat daarmee te maken heeft. Maar genoeg gewaffel, laten we eens naar mijn jaardoelen gaan kijken!

01. Plotten en schrijven van het eerste Kevar boek, voor December 2023

Het idee voor deze boeken bestaat al een hele tijd. Het moet een serie van vijf boeken in totaal worden, waar in elk boek een van de vijf katten die Bren en ik hadden toen we gingen samenwonen centraal staat in een groot overkoepelend verhaal. De Kevar zijn een katachtig ras uit mijn science fiction trilogie The Shaedon Resurgence. Dit verhaal speelt zich honderden jaren voor de trilogie af en focust zich op de gebeurtenissen van een klein groepje Kevar die verbannen zijn en onder leiding van Elder Calico moeten proberen een oorlog te stoppen en de geschiedenis van de Kevar voor eens en altijd te veranderen door de ontdekking van een nieuwe wereld.

Ik ben al een tijdje bezig met het eerste boek, die zich focust op het personage Bo Damos, die gebaseerd is op onze lieve poes Bobbie, die vorig jaar overleden is. Ik heb al een aantal hoofdstukken op papier staan en een eindje vooruit geplot. Dit jaar wil ik het verhaal echt af hebben en beginnen aan het vertalen van Engels naar Nederlands, zodat ik de optie heb dit verhaal tweetalig uit te brengen. Maar eerst zorgen dat het manuscript klaar is en dat wil ik dit jaar echt voor elkaar hebben!

02. 70 kilo wegen en nog beter in vorm komen, voor Juni 2023

Vorig jaar ben ik lekker bezig geweest met sporten en meer in vorm komen, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Je kent het vast wel, doordeweeks kun je prima de maat houden en in het weekend verslap je dan toch een beetje. Een hapje hier, een drankje daar. Toch zal ik juist op die momenten ook wat strenger moeten zijn, als ik naar de 70 kilo wil. Dus naast dat ik nu weer 5x per week sport, ook meer op de “kleintjes” letten. Ik wil in ieder geval de eerste helft van dit jaar nog even die laatste paar kilo’s kwijt, zodat ik eindelijk netjes op de 70 zit weer.

03. Wekelijks minimaal één blogartikel schrijven voor TheGreenDream.blog, voor December 2023

Hoewel we pas in de tweede week van Januari zitten, durf ik wel te zeggen dat minimaal een blog per week schrijven niet zo’n probleem moet zijn. Ik neem hierbij wel een klein beetje een slag om de arm dat dit gemiddeld een keer per week moet zijn, omdat het misschien best eens zou kunnen zijn dat ik niet elke week tijd heb om een blog te schrijven. Dat betekent dus minimaal 52 blogs dit jaar. Eitje toch? 😉

04. Minimaal drie posts op Instagram plaatsen per week voor The Green Dream Blog, voor December 2023

Het is de bedoeling dat ons blog dit jaar veel actiever wordt dan we tot nu toe gedaan hebben en daar hoort natuurlijk ook een aanwezigheid op social media bij. Voor het blog wil ik daarom ook vaker posten op Instagram (en automatisch doordelen naar Facebook). Ik wil nog wel een strategie gaan uitdenken wat ik precies wil plaatsen elke week, maar zal sowieso de posts die op het blog staan daar ook delen. Daarnaast komen er daar ook miniblogs over tal van onderwerpen die Bren en mij bezig houden en zullen we er ook regelmatig kijkjes achter de schermen geven!

05. 40 boeken lezen, voor December 2023

Vorig jaar was een absoluut dieptepunt als het aankwam op het lezen van boeken. Dit jaar wil ik weer meer gaan lezen, want ik ben zo blij dat ik er ook na al die jaren eindelijk weer lol in heb. Eigenlijk wil ik, vooral doordeweeks, na 22:00 geen schermen meer aan hebben en de dag afsluiten door lekker nog even in een boek te duiken en te journalen. Deze week ging dat echt goed en merkte ik dat ik daardoor ook echt beter slaap.

Veertig boeken is ook eigenlijk helemaal niet zoveel, helemaal als je ook audioboeken luistert. Dat doe ik namelijk als ik in de ochtend sport en als ik op de terugweg van kantoor in de auto naar huis zit. Wat moet je anders tijdens die saaie ritjes? De radio ben je op een gegeven moment ook wel zat, die staat immers al de hele dag aan op kantoor.

06. Mijn ochtendroutine weer oppakken met meditatie, sporten en journalen, voor December 2023

Ooit, jaren geleden, introduceerde mijn zus mij met de “Miracle Morning”, een methode om je dag goed te starten, wat volgens de schrijver van het boek zelfs zou leiden tot mega successen. Nu was dat boek samen te vatten in zo’n 2 A4tjes en was het voor de rest vooral een opsomming van testemonials die het boek ophemelden alsof het de grootste uitvinding sinds het gesneden brood was. Een tijdje volgde ik de methode en was ik het eerste uur van mijn dag bezig om netjes alle punten af te tikken die je zou moeten doen om een succesvol leven te gaan leiden.

Naarmate de tijd vorderde paste ik de methode aan naar eentje die voor mijzelf gewoon veel beter werkt. Er zit namelijk wel een kern van waarheid in die methode en dat is dat als je in de ochtend gewoon even wat tijd voor jezelf reserveert, in plaats van zo snel mogelijk naar werk te geraken. Nu ben ik relatief tevreden over mijn ochtendroutine, maar meditatie en iets meer structuur zijn denk ik op zijn plaats. Vooral de baten van dagelijks mediteren zijn van belang voor mij.

07. Een nieuwe creatieve uitlaatklep vinden, die ook voor The Green Dream Shop te gebruiken is, voor Maart 2023

Vorig jaar wilde ik het tekenen weer oppakken en kwam erachter dat ik boetseren/modelleren met klei ook heel erg leuk vind. Bren is altijd creatief bezig en dat werkt altijd heel erg aanstekelijk bij mij. Ik heb ook al even de houtbrander getest en dat vond ik ook erg leuk om te doen. Kortom, ik wil een nieuwe creatieve uitlaatklep vinden, waar we met de shop ook nog iets aan hebben. Ik vermoed dat het misschien wel een mix van dingen gaat zijn, maar ik wil iets kiezen en mezelf daarin gaan ontplooien. Wat ik vroeger bijvoorbeeld ook erg leuk vond was miniaturen schilderen. Als ik dat soort schilderwerk kan combineren met bijvoorbeeld modelleren met klei, dan zou dat erg gaaf zijn. In ieder geval wil ik het eerste kwartaal van dit jaar de tijd nemen om erachter te komen waar mijn creatieve hart sneller van gaat kloppen!

08. Mezelf verdiepen in alle Pagan jaarfeesten en hier blogs over schrijven, voor December 2023

Nu vier ik al twee jaar met Bren de Pagan jaarfeesten mee. Dat kwam eerst gewoon uit interesse, omdat ik open-minded ben en graag nieuwe dingen wil leren of meemaken. Ik merkte al gauw dat ik vooral het mindfulle aspect van de jaarfeesten erg mooi vind. Dat je met bepaalde intenties bezig bent en veel meer met de natuur meeleeft. Iets wat perfect past binnen mijn Stoïcijnse gedachtegoed, want heel veel van de grote filosofen van deze school bleven erop hameren dat je moet leven in harmonie met de natuur. Daar bedoelen ze zowel de menselijke natuur mee als onze directe omgeving.

Dit jaar wil ik mezelf veel grondiger gaan verdiepen in de jaarfeesten en de gebruiken die hierbij horen. Imbolc staat als eerste op de planning begin Februari en dat geeft me dus nu nog wat weekjes om veel meer te lezen over alles wat ermee te maken heeft. Daarbij vind ik vooral de historie erachter mooi, maar ook alle rituelen en gebruiken die bij alle feesten horen.

09. Leren e-boekhouden voor The Green Dream Shop, voor December 2023

Cijfers zijn niet bepaald Bren haar ding, maar ik ben in het dagelijks leven een Database Engineer en cijfers en data zijn best wel mijn ding. Daarom had ik Bren aangeboden om de boekhouding te gaan doen voor de shop. Uiteraard schakelen we nog wel wat professionele hulp in als de aangiften gedaan gaan worden, maar voor de rest is het best iets wat ik zou kunnen doen, denk ik zelf. Daarom wil ik dus ook gaan leren e-boekhouden, zodat we alles netjes in kannen en kruiken hebben voor het bedrijf. Ik hoop dan ook dat ik eind dit jaar veel meer verstand heb van boekhouden en wat er allemaal bij komt kijken als je de aangiftes moet gaan doen.

10. Handvasten met Bren en alles hiervoor regelen (datum, locatie, etc.) , voor December 2023

Door alle drukte met de shop opzetten en veel andere gebeurtenissen in het afgelopen jaar hebben Bren en ik nog weinig tijd gehad om met de planning van onze bruiloft bezig te zijn. Naast dat veel locaties die we hebben bekeken gewoon schreeuwend duur zijn willen we allebei ook gewoon niet haast hebben met het plannen van deze bijzondere dag. Gelukkig hebben we wel wat hulp aangeboden gekregen en dat is natuurlijk altijd welkom. Of het handvasten ook echt dit jaar gaat gebeuren weten we nog niet, maar dat we dit jaar alles in kannen en kruiken ervoor willen hebben, dat is in ieder geval duidelijk!

En, wat denken jullie ervan?

Zelf vind ik het een heel mooi rijtje aan doelen voor dit jaar! Het zijn vooral weer veel creatieve doelen, als ik ze nog eens nalees. Dat is ook gewoon helemaal wie ik wil zijn. Iemand die creatief bezig is, nieuwe dingen leert en er continu naar streeft een beter persoon te worden. Ik heb nog een hoop te leren, op veel vlakken, maar met deze doelen denk ik dat ik eind van dit jaar echt kan stellen dat ik weer een jaar vol ontwikkeling en groei heb meegemaakt en dat is uiteindelijk gewoon het allerbelangrijkste, toch?

Ben heel benieuwd wat jullie van mijn doelen vinden! Ben ik te ambitieus, of denken jullie dat dit een mooi rijtje is? Wat zijn jullie eigen doelen? Laat het ons vooral weten in de commentaren!

Happy planning!

Liefs,

Jeffrey

Gepubliceerd door Jeffrey Debris

Jeffrey Debris is the author of the Shaedon Resurgence scifi trilogy. Besides being a writer he also enjoys video games, reading, music, and movies.

Eén opmerking over 'Mijn Jaardoelen voor 2023'

  1. Jeffrey, I have a page of notes from reading your goals for 2023 which indicates that you are, indeed, ambitious. –Though not too ambitious to anyone who knows you over the years. And in that light, re knowing you, your goals are a continuation &/or outgrowth of what you have been about or what has been on your mind. What you left out is reference to the SMART method which, obviously, can be seen in the goals your set. I like your “creative goals” characterization which promote your development & growth. I identify with modeling with clay in “find a new creative outlet.” Having created a clay sculpture myself many years ago, I found this to be very self-satisfying. That’s a great photo of you crafting!!! It is noteworthy that Bren is so much a part of your goals with your last goal being Handfasting with Bren this year or next. As for my goals at 76 years old, goals take on a discussion about life & years left & taking the time to do the things I love best from playing the piano to going fishing & so much more. Best wishes to you & Bren as you pursue your 2023 goals!!! Making progress on them, more than completion, is what is most important. Phil

Geef een reactie

%d