December; terugblikken & vooruitkijken

December, de maand van het terugblikken! Voor mij ook de maand om, geheel traditiegetrouw, terug te kijken naar mijn jaardoelen. Dit jaar was een lastig jaar die totaal anders verliep dan ik had verwacht. Gelukkig is er altijd een Plan B als dingen niet zo gaan als gepland en als dat plan niet werkt, dan gaan we gewoon voor de volgende. Aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden is wat ons onderscheidt en wat ons vormt. Soms ging dat goed, soms, niet zo heel best. Dat geldt zeker ook voor mijn jaardoelen. Ik heb er een aantal gehaald, maar ik heb er ook een aantal moeten laten varen voor dit jaar en deze neem ik dan ook mee 2023 in. Het leven kan niet altijd volledig gepland worden, immers!Hoe is het gegaan dan?Niet al te best, als het om mijn jaardoelen gaat. Slechts drie van de tien heb ik weten te behalen. Nu vind ik zelf wel dat het de drie belangrijkste zijn, maar eigenlijk zijn ze allemaal belangrijk voor me. Waarom zou ik er anders elk jaar tien stellen voor mezelf? Rond het derde kwartaal heb ik er een aantal maar laten varen. Vooral degene die te maken hadden met boeken schrijven, omdat ik andere prioriteiten had. Bloggen ging ook niet zo soepel dit jaar als voorgaande jaren en ik heb veel minder gepost dan voorgaande jaren. Maar genoeg gezever, hier is de hele lijst van jaardoelen. (degene met een x zijn behaald):

– [ ] 1. Outline maken en manuscript voor het eerste Kevar boek schrijven, per December 2022
– [ x] 2. Afvallen en aan mijn conditie werken, per December 2022
– [ ] 3. Tenminste een blog per week posten op JeffreyDebris.com, per December 2022
– [ ] 4. Tenminste een blog per week posten op TheGreenDream.blog , per December 2022
– [ ] 5. 40 boeken lezen, per December 2022
– [ ] 6. 500 woorden schrijven per dag aan mijn lopende projecten, per December 2022
– [ ] 7. Tekenen weer oppakken en elke dag/week oefenen, per December 2022
– [ x] 8. Dagelijks journalen, per December 2022
– [ ] 9. Meer mediteren en hier steeds meer een gewoonte van maken, per December 2022
– [x] 10. Bren ten huwelijk vragen, voor Maart 2022 (22-2-2022, 22:22?)

1. Outline maken en manuscript voor het eerste Kevar boek schrijven, per December 2022

Ik heb drie hoofdstukken geschreven van het eerste boek en outlines gemaakt voor een hoop hoofdstukken, zodat ik deze kan gaan schrijven. Daarnaast heb ik heel wat ideeën genoteerd en ben ik bezig geweest met karakterprofielen. Helaas ontbrak het me aan tijd en vooral energie om verder bezig te zijn met deze boeken die echt een heel speciaal plekje hebben in mijn hart, nu al. Vooral omdat dit eerste boek over de Kevar versie van Bobbie gaat en ik haar beloofd had hard te werken aan deze boeken. Die belofte ga ik volgend jaar waar maken. Conclusie: Wordt opnieuw gepland voor 2023

2. Afvallen en aan mijn conditie werken, per December 20222.

Sinds mijn werk verhuisd is ben ik weer consistent naar de sportschool gegaan. Minimaal drie keer per week. Soms ging ik zelfs zeven keer per week, dan ging ik in de avond mee met onze vriend Robin, om extra te trainen en voor de gezelligheid. In November besloot ik wel om even wat gas te minderen. Ik ben best wat afgevallen dit jaar. Ik woog begin van 2022 78 kilo en nu nog 73. Het is dus niet mega veel, misschien, maar het gaat de goede kant op. Ook voel ik me echt veel beter in mijn vel zitten door het sporten en merk ik dat mijn conditie enorm vooruit is gegaan. Volgend jaar wil ik onder de 70 wegen en dan op vijf keer sporten per week zitten.

Conclusie: Doel behaald!

3. Tenminste een blog per week posten op JeffreyDebris.com, per December 2022

Elke week een nieuw blog schrijven is me niet gelukt dit jaar, hoewel thuis en met werk alles weer redelijk gestabiliseerd is heb ik de laatste tijd wel meer energie en tijd gevonden om met bloggen bezig te zijn en dat zien jullie nu ook weer. Volgend jaar wordt een groots jaar voor The Green Dream zowel als blog, maar vooral als shop. Dat betekent ook dat het blog veel content nodig zal hebben, die past en aansluit bij de producten die we verkopen. Ik zal daarom waarschijnlijk wat minder persoonlijke blogs posten op mijn eigen blog en veel meer gaan posten op The Green Dream Blog. Volgend jaar zal de focus daar ook veel meer op liggen, dus ik denk niet dat ik bloggen op mijn eigen blog meeneem als doel voor volgend jaar. Overigens heb ik omgerekend meer dan 1 blog per week gepost, als je het gemiddelde pakt. Dus stiekem vind ik dat ik dit doel wel bereikt heb, haha. Ik ben niet rouwig om het feit dat ik dit doel. Een ander belangrijk ding bij blogs schrijven is dat je niet altijd inspiratie hebt, of dat er gewoon niet zoveel te melden valt.

 Conclusie: Behaald, vanuit een bepaald perspectief4. Tenminste een blog per week posten op TheGreenDream.blog , per December 2022Bloggen voor The Green Dream Blog was iets waar ik echt niet aan toe kwam, hoe graag ik het ook wilde. Dat kwam omdat onze focus heel erg lag op de shop en daar moest enorm veel voor gebeuren. Deze maand is het moment om het tij te keren voor het blog en er gaat dan ook veel content aankomen deze maand, onder andere over Yule, maar ook over mijn reflectie van dit jaar en onze plannen voor 2023. Dat betekent dat er deze maand in ieder geval nog drie blogs gaan volgen, maar wie weet hoeveel meer nog!Conclusie: Niet behaald, maar wordt meegenomen naar 20235. 40 boeken lezen, per December 2022Lezen was niet echt mijn ding in 2022. Normaal vind ik het heerlijk om even lekker te gaan zitten en een boek te lezen, maar met alle afleidingen en best wel wat stress kon ik me niet tot het lezen zetten. In plaats daarvan verkoos ik dan om mijn tijd aan het spelen van videogames te besteden, omdat ik daar het meest van ontspan. Lezen kost me helaas ook best wel wat energie, dus als ik al moet ben, dan val ik gewoon in slaap met het boek. Toch wil ik elk jaar een bepaald aantal boeken lezen en door meer te lezen train je jezelf natuurlijk ook steeds meer en ga je het ook leuker vinden. Op de voorwaarde dat de boeken die je leest ook echt leuk zijn, natuurlijk. Dit jaar heb ik ook weer een boek gelezen die ik gewoon veel beter weg had kunnen leggen en me een enorme leesdip had bezorgd. Dat gaan we dus niet meer doen! Ik hou van boeken en volgend jaar wil ik dat ook weer een prioriteit maken!Reading Goals 22

Conclusion: Halfbakken gehaald, maar eigenlijk gewoon veel te weinig gelezen6. 500 woorden schrijven per dag aan mijn lopende projecten, per December 2022Hoewel ik elke dag netjes heb gejournaled in 2022 lukte het me niet om 500 woorden per dag te schrijven aan mijn projecten. Heb ik er spijt van? Ja, absoluut. Had ik geldige redenen om niet te schrijven? Ja en nee. De verhuizingen privé en met werk hakten er behoorlijk in en had ik aan het begin van het jaar echt nog niet aan zien komen. Mijn eerste prioriteit was om het sporten weer op te pakken en weer in een routine terecht te komen. Ik had bijzonder weinig energie, waardoor schrijven er elke keer weer bij inschoot. Soms is het beter om dan maar te accepteren dat alles even niet gaat zoals je graag zou willen, in plaats van doorzetten en een burn-out riskeren. Ik wil er in 2023 wel weer echt voor gaan, want ik mis het schrijven enorm!Conclusie: Doel niet behaald, maar wel met goede redenen7. Tekenen weer oppakken en elke dag/week oefenen, per December 2022Mijn creatieve uitspattingen dit jaar waren erg mager, dat geef ik eerlijk toe. Ik hoopte tekenen weer op te kunnen pakken dit jaar, maar kwam erachter dat ik nog veel meer creatieve interesses heb. Zo vind ik het geweldig om met klei bezig te zijn, waar ik ook meer mee wil gaan doen. Bren is ook veel aan het houtbranden en laatst heb ik dat ook even geprobeerd en nu wil ik zeker in de vakantie ook eens echt gaan zitten hiervoor, want ik vond het echt heel leuk om te doen! Het is heel ontspannend en lekker creatief tegelijk. Maar goed, tekenen dit jaar kwam niet bepaald van de grond. Volgend jaar wil ik wel een nieuwe creatieve hobby gaan beoefenen, maar ik betwijfel of dat tekenen gaat zijn.Conclusie: Doel niet behaald8. Dagelijks journalen, per December 2022Wat ik al zei bij doel 6; het journalen ging eigenlijk heerlijk dit jaar. Als ik een keertje een dag had gemist, dan haalde ik dit weer netjes in. Voor mij is journalen het perfecte einde van de dag. Even een momentje om te reflecteren op de gebeurtenissen van die dag. Wat sprong er echt uit? Wat was er belangrijk die dag, of wat ze me enorm dwars? Dat soort vraagstukken schreef ik graag even van me af en dat helpt ook om even alles vanuit een iets ander perspectief te bekijken. Het heeft me echt geholpen door de lastige tijden dit jaar en daardoor kon ik beter omgaan met de grote veranderingen. Ik kan het echt iedereen aanbevelen om dit te gaan doen!

Conclusie: Doel behaald en we gaan in 2023 vrolijk verder!

9. Meer mediteren en hier steeds meer een gewoonte van maken, per December 2022

Mediteren staat een beetje op een laag pitje momenteel. Om een of andere manier lukt het me (nog) niet om het weer onderdeel van mijn dagelijkse routine te maken sinds onze verhuizing. Toch merk ik echt dat ik het niet dagelijks meer doe en daarom wil ik deze gewoonte ook echt weer gaan oppakken binnenkort. Waarschijnlijk betekent dit dat ik gewoon een klein beetje eerder op moet gaan staan, voor ik naar de sportschool vertrek.

Conclusion: Gefaald, maar zet ik voor volgend jaar weer vast!

10. Bren ten huwelijk vragen, voor Maart 2022 (22-2-2022, 22:22?)Dit doel was natuurlijk al vroeg in het jaar gehaald! Op 22 Februari en is met recht een van de doelen waar ik het meest trots op ben dit jaar!

Conclusie

Drie van de tien doelen behaald. Het is helaas niet waar ik op had gehoopt en ik moet eerlijk toegeven dat dit het slechtste jaar voor mijn jaardoelen is geweest sinds ik met deze gewoonte ben begonnen. Toch kijk ik terug naar dit jaar met dankbaarheid en een tevreden gevoel, omdat ik weet dat ik de tijd die ik aan mijn doelen zou hebben besteed nuttig heb besteed aan andere belangrijke dingen, zoals The Green Dream Shop en aan onze toekomst samen werken. Volgend jaar gaan we The Green Dream naar een volgend niveau tillen en ga ik ook weer boeken schrijven. Het zou fantastisch zijn als ik volgend jaar het manuscript van het eerste boek van mijn nieuwe serie af krijg!Zoals jullie kunnen zien verloopt niet elk jaar zoals verwacht en ook al vind ik het belangrijk om haalbare doelen te stellen (wat deze doelen ook allemaal waren) kun je niet met alles rekening houden wat er in het leven gebeurt. Dus als het een keer niet lukt om een doel te behalen, kun je twee dingen doen. Je kunt er enorm mee zitten en jezelf haten dat het niet gelukt is, of je kunt het accepteren en doorgaan met je leven. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik weet dat het niet zinvol is te blijven hangen en boos op mezelf te zijn dat ik mijn doelen niet heb behaald, hoe belangrijk ze ook voor me waren. De belangrijkste doelen heb ik behaald en daar ben ik trots op. De rest was leuk geweest, maar helaas pindakaas! Achteraf gezien had ik deze doelen ook niet nodig om gelukkig te zijn met mijn leven en te groeien. Dit jaar ben ik juist gegroeid door alle gebeurtenissen die ik niet aan had zien komen en mezelf aan te passen aan de nieuwe situatie. Daar heb ik enorm veel van geleerd, nog veel meer dan ik had geleerd van het behalen van mijn doelen. Ik ben dankbaar voor 2022 en alle uitdagingen die dit jaar me heeft gegeven en ik kijk halsreikend uit naar 2023 met een gevoel van vastberadenheid!

Happy planning!

Jeffrey

Gepubliceerd door Jeffrey Debris

Jeffrey Debris is the author of the Shaedon Resurgence scifi trilogy. Besides being a writer he also enjoys video games, reading, music, and movies.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: