December; terugblikken & vooruitkijken

Hallo allemaal! Het is een tijdje geleden dat we iets op ons blog hebben gepost, maar geen zorgen, vanaf nu gaat daar eindelijk verandering in komen! Bren en ik zijn allebei ontzettend druk geweest de afgelopen tijd en dat zal niet snel gaan veranderen. De webshop begint steeds uitgebreider en professioneler te worden en The Green Dream Shop wordt steeds meer echt ons bedrijf, onze droom waar keihard aan gewerkt wordt. Afgelopen weekend hebben we een flinke To-Do lijst gemaakt en er zijn nog enorm veel dingen waar we de komende tijd mee aan de slag moeten, zodat alles steeds officiëler wordt. Toen ik met de lijst bezig was besefte ik dat December ook om de hoek staat en dat betekent voor mij altijd een periode waarin ik reflecteer op wat dit jaar ons gebracht heeft, hoe het me is vergaan met mijn persoonlijke jaardoelen, maar ik kijk ook vooruit naar wat ik volgend jaar wil bereiken. Traditiegetrouw gebruik ik de eerste helft van de maand om terug te blikken en de laatste helft om vooruit te kijken.

Richting de kortste dag van het jaar

Het duurt nu niet lang meer tot de winterzonnewende, de kortste dag van het jaar. Dit is een periode die we van oudsher veel binnen doorbrengen en we zonderen ons meer af van andere mensen. Hier in Nederland is het vaak ook een druilerige periode, met veel regen en guur, waterkoud weer. Dat maakt het ook een perfecte tijd om het in huis gezellig te maken, lekker bij elkaar te kruipen onder een dekentje om te lezen, liefst met nog een kat op schoot. Meestal neem ik dan ook wat meer tijd om nog wat boeken uit te lezen, die nog op de altijd groeiende stapel te lezen boeken ligt. Het is ook bij uitstek de tijd om eens goed te reflecteren op wat het jaar jou gebracht heeft. De komende weken ben ik daar zelf ook mee bezig en daar ga ik ook uitgebreid over bloggen! Ik kijk terug naar mijn jaardoelen en de ups & downs van het jaar.

We zijn nooit te oud om nieuwe dingen te leren en ook al ging dit jaar niet geheel zoals gepland (meer daarover later), heb ik ontzettend veel dingen geleerd, juist omdat niet alles ging zoals ik had verwacht. Vaak loopt het leven anders dan we wensen, of plannen, maar het is ons vermogen om ons aan te passen en veranderingen te accepteren (of niet) wat uiteindelijk zorgt wat voor karakter je ontwikkelt. Mijn studie van het Stoïcisme heeft me zeker geholpen beter om te gaan met de onverwachte veranderingen dit jaar en het heeft me door een moeilijke periode gesleept bij grote verliezen die ik dit jaar heb moeten verwerken. De grootste daarvan was dit jaar het verlies van onze poes Bobbie. Ik denk niet dat ik daar op zo’n manier mee om had kunnen gaan zoals ik dat nu heb weten te doen, als ik geen moderne Stoïcijnse leefstijl had gehad.

December to remember

En na de kortste dag

Na het terugkijken is het hoog tijd om vooruit te kijken. Zodra we de winterzonnewende achter de rug hebben, ga ik beginnen met het opschrijven van mijn jaardoelen voor het volgende jaar. Elk jaar schrijf ik tien doelen op die ik in het nieuwe jaar graag op persoonlijk vlak zou willen bereiken. Ik doe dit al jaren en het helpt me om meer focus te hebben op wat belangrijk is voor mij, als persoon. Volgend jaar gaat een enorm spannende worden, omdat Bren en ik The Green Dream dan naar een nog hoger niveau willen tillen en onze krachten gaan bundelen om onze droom steeds verder te verwezenlijken en er een groot succes van te maken.

Dat betekent dat ik mijn schrijfvaardigheid hard nodig ga hebben komend jaar, want ons blog heeft goede content nodig die inspeelt op alle producten die wij aanbieden. Dit betekent voor mij ook dat ik mezelf moet gaan verdiepen in traditionele, groene hekserij, Paganisme, edelstenen en zo nog tal van onderwerpen. Hoewel ik mijzelf zie als aanhanger van de wetenschap en full-time scepticus, verschuilt er zich een heleboel interessante geschiedenis achter deze onderwerpen en hoe meer ik erover lees, of leer van Bren, hoe meer ik het vanuit mijn eigen perspectief weet te benaderen en dat kan soms hele interessante observaties en conclusies opleveren, die ik graag met jullie ga delen!

2023 wordt spannend!

Als je het nog niet hebt gemerkt ben ik erg opgewonden over wat 2023 ons gaat brengen. 2022 was een jaar waar ik erg gemengde gevoelens over heb, wat ongetwijfeld nog aangehaald gaat worden in aankomende blogs, waarin ik terugblik op het afgelopen jaar. Overall kan ik wel zeggen dat het een goed jaar is geweest, met een hoop goede veranderingen en flinke stappen die we gemaakt hebben met The Green Dream Shop en op persoonlijk vlak ook. Helaas zijn er ook diverse veranderingen geweest die ik betreur. Wat eruit springt is het verlies van onze poes Bobbie, mijn kleine meisje. Zonder haar is het in huis een stuk stiller geworden. Dan is er natuurlijk ook nog de recessie en de energiecrisis waar iedereen door wordt geraakt en waar we allemaal mee moeten om zien te gaan. Al zie ik daar ook wel weer wat positieve ontwikkelingen, omdat we ons collectief bewust worden dat zuiniger leven ook soms leuk kan zijn, of dat de transitie naar duurzame energie sneller zal moeten gaan. Maar goed, ik dwaal weer eens af!

Ik kijk echt halsreikend uit naar het nieuwe jaar, om meerdere redenen. De belangrijkste mag niet gemist worden; het feit dat Bren en ik onze relatie naar een volgend niveau gaan tillen. Daarmee doel ik niet eens perse op het feit dat we verloofd zijn en onze handvasting er ook aan gaat komen. Ik bedoel ook onze relatie, waarbij we het beste in elkaar naar boven halen en elkaars groei bevorderen. Er is echt niks beters dan zo’n relatie en ik zou willen dat iedereen dat geweldige gevoel die dat geeft zou kunnen ervaren.

Happy dreams!

Jeffrey

Gepubliceerd door Jeffrey Debris

Jeffrey Debris is the author of the Shaedon Resurgence scifi trilogy. Besides being a writer he also enjoys video games, reading, music, and movies.

2 gedachten over “December; terugblikken & vooruitkijken

  1. Jeffrey, I managed to translate your blog for December! Best wishes to you & Bren with all your ambitions for The Green Dream Shop!!! Your Stoic mindset has helped you deal with the changes that 2022 has brought your way. In particular it has helped you deal with the loss of Bobbie. I look forward to hear about your new goals as 2023 approaches. I read with interest your lifestyle changes living more economically & with energy awareness. And finally, you & Bren have grown closer than ever! Phil

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: