Home

 • Mijn Jaardoelen voor 2023

  Mijn Jaardoelen voor 2023

  Hallo allemaal! Eerder deze week vertelde ik jullie dat ik mijn jaardoelen voor 2023 met jullie zou delen en het moment is eindelijk daar! Toen ik van de week de lijst liet zien aan Bren zei ze al “Zo, dat is een flinke lijst!” Tien doelen lijkt inderdaad erg veel, maar als je al jaar in, jaar uit tien doelen stelt, waarom zou je daar dan van afwijken? 😉 Ik ging dit jaar in met het idee dat dit echt een jaar is met enorm veel potentie en groei voor Bren en voor mijzelf, dat komt natuurlijk omdat we steeds meer tijd besteden aan het waarmaken van onze droom met The Green Dream Shop en alles wat daarmee te maken heeft. Maar genoeg gewaffel, laten we eens naar mijn jaardoelen gaan kijken!

  01. Plotten en schrijven van het eerste Kevar boek, voor December 2023

  Het idee voor deze boeken bestaat al een hele tijd. Het moet een serie van vijf boeken in totaal worden, waar in elk boek een van de vijf katten die Bren en ik hadden toen we gingen samenwonen centraal staat in een groot overkoepelend verhaal. De Kevar zijn een katachtig ras uit mijn science fiction trilogie The Shaedon Resurgence. Dit verhaal speelt zich honderden jaren voor de trilogie af en focust zich op de gebeurtenissen van een klein groepje Kevar die verbannen zijn en onder leiding van Elder Calico moeten proberen een oorlog te stoppen en de geschiedenis van de Kevar voor eens en altijd te veranderen door de ontdekking van een nieuwe wereld.

  Ik ben al een tijdje bezig met het eerste boek, die zich focust op het personage Bo Damos, die gebaseerd is op onze lieve poes Bobbie, die vorig jaar overleden is. Ik heb al een aantal hoofdstukken op papier staan en een eindje vooruit geplot. Dit jaar wil ik het verhaal echt af hebben en beginnen aan het vertalen van Engels naar Nederlands, zodat ik de optie heb dit verhaal tweetalig uit te brengen. Maar eerst zorgen dat het manuscript klaar is en dat wil ik dit jaar echt voor elkaar hebben!

  02. 70 kilo wegen en nog beter in vorm komen, voor Juni 2023

  Vorig jaar ben ik lekker bezig geweest met sporten en meer in vorm komen, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Je kent het vast wel, doordeweeks kun je prima de maat houden en in het weekend verslap je dan toch een beetje. Een hapje hier, een drankje daar. Toch zal ik juist op die momenten ook wat strenger moeten zijn, als ik naar de 70 kilo wil. Dus naast dat ik nu weer 5x per week sport, ook meer op de “kleintjes” letten. Ik wil in ieder geval de eerste helft van dit jaar nog even die laatste paar kilo’s kwijt, zodat ik eindelijk netjes op de 70 zit weer.

  03. Wekelijks minimaal één blogartikel schrijven voor TheGreenDream.blog, voor December 2023

  Hoewel we pas in de tweede week van Januari zitten, durf ik wel te zeggen dat minimaal een blog per week schrijven niet zo’n probleem moet zijn. Ik neem hierbij wel een klein beetje een slag om de arm dat dit gemiddeld een keer per week moet zijn, omdat het misschien best eens zou kunnen zijn dat ik niet elke week tijd heb om een blog te schrijven. Dat betekent dus minimaal 52 blogs dit jaar. Eitje toch? 😉

  04. Minimaal drie posts op Instagram plaatsen per week voor The Green Dream Blog, voor December 2023

  Het is de bedoeling dat ons blog dit jaar veel actiever wordt dan we tot nu toe gedaan hebben en daar hoort natuurlijk ook een aanwezigheid op social media bij. Voor het blog wil ik daarom ook vaker posten op Instagram (en automatisch doordelen naar Facebook). Ik wil nog wel een strategie gaan uitdenken wat ik precies wil plaatsen elke week, maar zal sowieso de posts die op het blog staan daar ook delen. Daarnaast komen er daar ook miniblogs over tal van onderwerpen die Bren en mij bezig houden en zullen we er ook regelmatig kijkjes achter de schermen geven!

  05. 40 boeken lezen, voor December 2023

  Vorig jaar was een absoluut dieptepunt als het aankwam op het lezen van boeken. Dit jaar wil ik weer meer gaan lezen, want ik ben zo blij dat ik er ook na al die jaren eindelijk weer lol in heb. Eigenlijk wil ik, vooral doordeweeks, na 22:00 geen schermen meer aan hebben en de dag afsluiten door lekker nog even in een boek te duiken en te journalen. Deze week ging dat echt goed en merkte ik dat ik daardoor ook echt beter slaap.

  Veertig boeken is ook eigenlijk helemaal niet zoveel, helemaal als je ook audioboeken luistert. Dat doe ik namelijk als ik in de ochtend sport en als ik op de terugweg van kantoor in de auto naar huis zit. Wat moet je anders tijdens die saaie ritjes? De radio ben je op een gegeven moment ook wel zat, die staat immers al de hele dag aan op kantoor.

  06. Mijn ochtendroutine weer oppakken met meditatie, sporten en journalen, voor December 2023

  Ooit, jaren geleden, introduceerde mijn zus mij met de “Miracle Morning”, een methode om je dag goed te starten, wat volgens de schrijver van het boek zelfs zou leiden tot mega successen. Nu was dat boek samen te vatten in zo’n 2 A4tjes en was het voor de rest vooral een opsomming van testemonials die het boek ophemelden alsof het de grootste uitvinding sinds het gesneden brood was. Een tijdje volgde ik de methode en was ik het eerste uur van mijn dag bezig om netjes alle punten af te tikken die je zou moeten doen om een succesvol leven te gaan leiden.

  Naarmate de tijd vorderde paste ik de methode aan naar eentje die voor mijzelf gewoon veel beter werkt. Er zit namelijk wel een kern van waarheid in die methode en dat is dat als je in de ochtend gewoon even wat tijd voor jezelf reserveert, in plaats van zo snel mogelijk naar werk te geraken. Nu ben ik relatief tevreden over mijn ochtendroutine, maar meditatie en iets meer structuur zijn denk ik op zijn plaats. Vooral de baten van dagelijks mediteren zijn van belang voor mij.

  07. Een nieuwe creatieve uitlaatklep vinden, die ook voor The Green Dream Shop te gebruiken is, voor Maart 2023

  Vorig jaar wilde ik het tekenen weer oppakken en kwam erachter dat ik boetseren/modelleren met klei ook heel erg leuk vind. Bren is altijd creatief bezig en dat werkt altijd heel erg aanstekelijk bij mij. Ik heb ook al even de houtbrander getest en dat vond ik ook erg leuk om te doen. Kortom, ik wil een nieuwe creatieve uitlaatklep vinden, waar we met de shop ook nog iets aan hebben. Ik vermoed dat het misschien wel een mix van dingen gaat zijn, maar ik wil iets kiezen en mezelf daarin gaan ontplooien. Wat ik vroeger bijvoorbeeld ook erg leuk vond was miniaturen schilderen. Als ik dat soort schilderwerk kan combineren met bijvoorbeeld modelleren met klei, dan zou dat erg gaaf zijn. In ieder geval wil ik het eerste kwartaal van dit jaar de tijd nemen om erachter te komen waar mijn creatieve hart sneller van gaat kloppen!

  08. Mezelf verdiepen in alle Pagan jaarfeesten en hier blogs over schrijven, voor December 2023

  Nu vier ik al twee jaar met Bren de Pagan jaarfeesten mee. Dat kwam eerst gewoon uit interesse, omdat ik open-minded ben en graag nieuwe dingen wil leren of meemaken. Ik merkte al gauw dat ik vooral het mindfulle aspect van de jaarfeesten erg mooi vind. Dat je met bepaalde intenties bezig bent en veel meer met de natuur meeleeft. Iets wat perfect past binnen mijn Stoïcijnse gedachtegoed, want heel veel van de grote filosofen van deze school bleven erop hameren dat je moet leven in harmonie met de natuur. Daar bedoelen ze zowel de menselijke natuur mee als onze directe omgeving.

  Dit jaar wil ik mezelf veel grondiger gaan verdiepen in de jaarfeesten en de gebruiken die hierbij horen. Imbolc staat als eerste op de planning begin Februari en dat geeft me dus nu nog wat weekjes om veel meer te lezen over alles wat ermee te maken heeft. Daarbij vind ik vooral de historie erachter mooi, maar ook alle rituelen en gebruiken die bij alle feesten horen.

  09. Leren e-boekhouden voor The Green Dream Shop, voor December 2023

  Cijfers zijn niet bepaald Bren haar ding, maar ik ben in het dagelijks leven een Database Engineer en cijfers en data zijn best wel mijn ding. Daarom had ik Bren aangeboden om de boekhouding te gaan doen voor de shop. Uiteraard schakelen we nog wel wat professionele hulp in als de aangiften gedaan gaan worden, maar voor de rest is het best iets wat ik zou kunnen doen, denk ik zelf. Daarom wil ik dus ook gaan leren e-boekhouden, zodat we alles netjes in kannen en kruiken hebben voor het bedrijf. Ik hoop dan ook dat ik eind dit jaar veel meer verstand heb van boekhouden en wat er allemaal bij komt kijken als je de aangiftes moet gaan doen.

  10. Handvasten met Bren en alles hiervoor regelen (datum, locatie, etc.) , voor December 2023

  Door alle drukte met de shop opzetten en veel andere gebeurtenissen in het afgelopen jaar hebben Bren en ik nog weinig tijd gehad om met de planning van onze bruiloft bezig te zijn. Naast dat veel locaties die we hebben bekeken gewoon schreeuwend duur zijn willen we allebei ook gewoon niet haast hebben met het plannen van deze bijzondere dag. Gelukkig hebben we wel wat hulp aangeboden gekregen en dat is natuurlijk altijd welkom. Of het handvasten ook echt dit jaar gaat gebeuren weten we nog niet, maar dat we dit jaar alles in kannen en kruiken ervoor willen hebben, dat is in ieder geval duidelijk!

  En, wat denken jullie ervan?

  Zelf vind ik het een heel mooi rijtje aan doelen voor dit jaar! Het zijn vooral weer veel creatieve doelen, als ik ze nog eens nalees. Dat is ook gewoon helemaal wie ik wil zijn. Iemand die creatief bezig is, nieuwe dingen leert en er continu naar streeft een beter persoon te worden. Ik heb nog een hoop te leren, op veel vlakken, maar met deze doelen denk ik dat ik eind van dit jaar echt kan stellen dat ik weer een jaar vol ontwikkeling en groei heb meegemaakt en dat is uiteindelijk gewoon het allerbelangrijkste, toch?

  Ben heel benieuwd wat jullie van mijn doelen vinden! Ben ik te ambitieus, of denken jullie dat dit een mooi rijtje is? Wat zijn jullie eigen doelen? Laat het ons vooral weten in de commentaren!

  Happy planning!

  Liefs,

  Jeffrey

 • Green Dreaming #3

  Green Dreaming #3

  Hallo allemaal! Mijn vakantie is ondertussen weer voorbij en wat vliegt de tijd toch als je eventjes vrij hebt, maar toch van alles te doen hebt. Nu vervelen wij ons eigenlijk nooit, want Bren en ik hebben altijd wel plannen en dingen op onze To-Do lijstjes staan, dus het is geen moment saai. Afgelopen week ben ik druk bezig geweest met nadenken over mijn persoonlijke ontwikkeling voor 2023 en heb ik mijn doelen opgesteld. Deze week ga ik die dan ook met jullie delen, ter inspiratie! Een ding is in ieder geval duidelijk, 2023 is zo’n jaar waarin ik er hopelijk weer achter ga komen dat het nooit te laat is om nieuwe dingen te leren!

  Een vliegende start

  Vaak merk je dat je in deze donkere maanden wat minder gemotiveerd bent, of tenminste, ik vind het altijd wat lastiger om op te staan, vooral in Januari. De feestdagen en gezellige lichtjes zijn vaak weer opgeborgen en dat maakt Januari altijd een mega so(m)bere maand voor velen. Februari noemde ik dan vaak ook Januari 2.0, omdat je dan nog steeds een beetje dat gevoel hebt dat de winter nog niet voorbij is en er bar weinig gebeurt. Aan de andere kant is dat misschien ook wel weer goed, want dat geeft je de ruimte om een vliegende start te maken met je plannen voor het nieuwe jaar.

  Januari is typisch gezien zo’n maand waarin je niet veel vrij bent en ik zeg dan ook vaak gekscherend dat ik Januari als vanouds op kantoor vier. Dat is op de eerste week na ook geen leugen. Januari is bij uitstek een maand om enorm productief te zijn en de basis te leggen voor al je plannen voor het jaar. Februari is dan ook nog een mooie maand om door te pakken, zodat je er de rest van het jaar baat bij hebt gehad dat je een goede start hebt gehad!

  Het belang van een goede motivatie

  Er komt natuurlijk niets van al die mooie plannen zonder een goede motivatie. Maar hoe zorg je er nou voor dat je die ook hebt? Dit is een vrij lastige kwestie vind ik, want iedereen motiveert zichzelf natuurlijk op een eigen manier, dus ik kan alleen zeggen wat voor mijzelf werkt. Wat is die manier dan? Heel kort samengevat is het dat ik ervoor zorg dat ik zowel lichamelijk als mentaal goed in mijn vel moet zitten om motivatie te hebben. Dat betekent voldoende bewegen, mediteren, journalen, gezond eten, regelmaat, ritme en ook voldoende rust! Dit vereist behoorlijk wat discipline en is ook absoluut niet gemakkelijk. In het 6-minuten dagboek wordt aangehaald dat onderzoek heeft uitgewezen dat als je een nieuwe gewoonte wilt aanleren, dat dit zo’n 70 dagen kost. Dat betekent dus dat als je werkelijk gedisciplineerd wilt worden je dagelijks bepaalde dingen moet doen om ervoor te zorgen dat je het als gewoonte gaat zien en het een automatisme voor je wordt. Zo is voor mij het niet snoozen en direct opstaan zodra de wekker gaat een aangeleerde gewoonte, maar het kunnen opbrengen om kort na het wakker worden direct actief te gaan sporten ook. Als je het maar lang genoeg blijft volhouden, weet je op een gegeven moment niet anders meer.

  Waarschijnlijk denk je nu na het lezen hiervan dat ik makkelijk praten heb, omdat ik het ogenschijnlijk allemaal op orde heb. Echter, ik ben ook een mens van vlees en bloed en helaas ook niet onfeilbaar. Soms is het maar al te makkelijk om weer toe te geven aan oude (veelal slechte) gewoonten en dan moet je jezelf wel een schop onder de kont geven om deze weer los te laten. Zo heb ik sinds onze verhuizing veel meer moeite met het vinden van een juist moment om mijn dagelijkse meditatie te doen en schiet deze er dus regelmatig bij in. Daardoor merk ik ook dat ik toch wat minder goed in mijn vel zit op mentaal vlak en wat de enorme profijten zijn van dagelijks mediteren. Een van mijn doelen voor dit jaar is dan ook dat ik het dagelijks mediteren weer echt wil oppakken en een modus wil vinden om het ook echt vol te blijven houden. Het mag niet meer iets optioneels zijn, maar moet weer een gewoonte zijn, op een vast tijdstip op de dag.

  Monday Motivation

  Veel mensen ervaren op zondag dat knagende gevoel dat maandag weer om de hoek staat en daardoor genieten ze dan veel minder van de vrije tijd die ze hebben. Je moet weer vroeg naar bed, want de wekker gaat weer! Toch heb ik me in de afgelopen jaren heel erg over dit gevoel heen weten te zetten. Het is een feit dat het weer maandag wordt, maar het is wat voor emotie of gevoel je hier aan hangt wat bepalend is. Als je weet dat je de tijd niet kunt stoppen, waarom zou je dan jezelf zorgen maken over het feit dat het weer maandag wordt en je dan moet werken? Zelf zie ik graag de maandag weer als een schone lei en maak ik graag een To-Do lijst voor de week waar ik alles wat ik wil bereiken opschrijf. Op die manier motiveer ik mezelf echt veel meer om ook echt wat gedaan te krijgen en als ik maandagochtend vroeg bij de sportschool arriveer, dan heb ik er na een tijdje ook gewoon echt weer zin in dat het een frisse nieuwe week is. Dat ik een Stoïcijns gedachtegoed heb, betekent absoluut niet dat ik geen emoties mag voelen en altijd maar door moet blijven gaan, maar wel dat je moet beseffen dat die hekel aan de maandag alleen komt omdat je zelf een negatief waardeoordeel hebt gehangen aan een dag en jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen gedachten en meningen. Die kun je gelukkig bijsturen en veranderen en daarom is voor mij maandag juist altijd een motiverende dag! 🙂

  Ik hoop dat jullie een fijne week gaan hebben. Ik heb in ieder geval al weer een frisse To-Do lijst klaarliggen voor deze week en heb zin om mijn jaardoelen later deze week met jullie te delen!

  Happy dreams!

  ~Jeffrey

 • Het Belang van Haalbare Doelen Stellen

  Het Belang van Haalbare Doelen Stellen

  Eerder deze week vertelde ik over het stellen van doelen voor dit jaar en dat ik er nog op terug zou komen hoe je dit kunt doen. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik dit aanpak. Het is gelukkig niet moeilijk, maar je moet er wel eventjes goed voor gaan zitten natuurlijk! Zelf vind ik het heerlijk als ik een doel heb waar ik naartoe kan werken. Houd er altijd rekening mee dat een doel op zich er niet voor zorgt dat je gelukkig wordt, aan je doelen werken moet dat al doen! Laten we een kijkje nemen 🙂

  Continue reading “Het Belang van Haalbare Doelen Stellen”
 • Green Dreaming #2

  Green Dreaming #2

  Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk zijn jullie allemaal weer bijgekomen van de jaarwisseling. Wij zijn in ieder geval het nieuwe jaar goed gestart, want sinds gisteren is ons primaire webadres veranderd van thegreendream.blog naar thegreenwitchsdream.com! Het maakt niet uit welke van deze twee adressen je gebruikt, je komt altijd op dezelfde website terecht. Dit heeft alles te maken met de webshop, want een .blog adres is gewoon niet logisch voor een webshop en onze website is natuurlijk een shop én een blog.

  Groot en groen dromen voor 2023

  Bren en ik hebben dit jaar echt grote plannen met de shop en het blog. Aanvankelijk waren we vorig jaar gestart met deze website als blog, nadat we gestopt waren met ons boekenblog The Book Dragon’s Nook. We wilden gaan bloggen over groen leven, traditionele groene hekserij, mindfulness en onze leefstijl. Naarmate het jaar vorderde werd echter het idee voor de shop steeds groter en ambitieuzer en al snel werd voor ons duidelijk dat dat de belangrijkste focus was en daar veel energie en tijd in gestoken moest gaan worden.

  Nu staan we aan het begin van een nieuw jaar en hebben we samen gekeken hoe we alles aan willen gaan pakken. Zo hebben we er nu toch voor gekozen om weer te bloggen in het Nederlands, omdat het grootste deel van onze volgers op social media ook Nederlandstalig zijn. Met het blog willen we onze kennis en ervaringen delen en hopen we de lezers van de blogs te inspireren en informeren over tal van onderwerpen. We hopen dan ook dat jullie ook evenveel plezier gaan beleven aan het lezen van onze blogs, als wij hebben met het schrijven ervan! 🙂

  Doelen voor 2023

  Bren en ik vinden persoonlijke ontwikkeling enorm belangrijk en we zijn eigenlijk altijd wel bezig met nieuwe dingen leren en elkaar steunen om te groeien. Deze week ben ik nog even lekker een weekje vrij van mijn kantoorbaan en deze staat voor mij dan ook echt in het teken van doelen voor 2023 stellen . Elk jaar stel ik tien persoonlijke doelen en deze week wil ik jullie dan ook graag meenemen in het hele proces hoe ik deze doelen voor mezelf opstel. Hierbij maak ik onder andere gebruik van de SMART methode (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden). Hierdoor krijg je heel duidelijk voor jezelf of een doel ook echt haalbaar is.

  Het volgende blog gaat over het stellen van haalbare doelen en hoe belangrijk dat is als je doelen stelt voor jezelf. Later deze week deel ik dan mijn persoonlijke doelen met jullie en kun je terugzien hoe ik de methode toepas bij mijn eigen doelen! Dit wordt het achtste jaar dat ik tien persoonlijke doelen stel en ik heb over de jaren heel wat geleerd, vooral dat je het dus niet té ambitieus moet maken. Een ander belangrijke les die ik heb geleerd is dat je jezelf ook vooral niet moet straffen als het je niet lukt om je doelen te behalen. We zijn allemaal mens en soms loopt een jaar totaal anders dan je in Januari denkt.

  We gaan er wat moois van maken!

  Wij hebben echt ontzettend veel zin in 2023! We hopen dit jaar allebei ook weer flink te groeien in alles wat we doen en gaan doen. We wensen jullie ook al het goeds voor 2023 en dat dit jaar een jaar vol groei, ontwikkelingen en vooral veel mooie, dierbare herinneringen gaat worden!

  Happy dreams!

  ~Jeffrey & Bren

 • Wat een jaar lang journalen mij heeft gebracht

  Wat een jaar lang journalen mij heeft gebracht

  Begin dit jaar had ik drie journals klaarliggen om mee aan de slag te gaan. Eigenlijk journal ik al heel wat jaartjes en dit geeft mij altijd aan het einde van elke dag even een momentje van bezinning en reflectie. Voorheen gebruikte ik daarvoor ook het 6 minuten dagboek, die echt een aanrader is, omdat je dan in de ochtend even 3 minuten bezig bent en in de avond. Na vijf van deze 6 minuten dagboeken houd ik nu meer echt een dagboek bij, wat gewoon een agenda is met elke dag een blanco pagina. Daarnaast heb ik er nog twee andere soorten journals bij, een dankbaarheidsdagboek en Elke dag een vraag.

  Een hoop schrijven, maar waarvoor?

  Drie journals lijkt een hoop, maar het kost me dagelijks misschien tien minuten en heel soms iets langer, als ik iets moois op wil schrijven in het dankbaarheidsdagboek. Het bijhouden van een dagboek werkt voor mij heel therapeutisch. Rond 22:30 begin ik doordeweeks met het afronden van mijn dag, omdat de wekker weer rond 6:00 in de ochtend gaat. Dan pak ik mijn dagboek en ga ik even aan de eettafel zitten om na te denken over wat deze dag mij gebracht heeft. Vaak heb ik in de ochtend een To-Do lijstje gemaakt, want daar ben ik verslaafd aan en wat mij houvast geeft voor de dag. Meestal check ik dan ook nog even of alles me die dag wel is gelukt.

  Het dagboek geeft me een pagina per dag om al mijn gedachtes op te schrijven voor die dag. Dat betekent dat ik de ene keer bijvoorbeeld iets heel leuks op schrijf wat ik graag wil onthouden, of wat er goed is gegaan die dag. Wat echter nog belangrijker is, is wat er die dag minder goed is gegaan, of waardoor de dag totaal anders liep dan verwacht. Dit is vaak zo’n moment dat je er even in rust naar kunt terugkijken en kunt bedenken waarom de dag zo is gelopen en of het ook anders had gekund. Zelfreflectie geeft je dan de mogelijkheid om in te zien wat je beter had kunnen doen, of anders. Het is dus eigenlijk een stukje mindfulness wat je heel makkelijk kunt toepassen. Even alleen met je eigen gedachten.

  Journals
  Dit zijn de journals die ik dit jaar heb gebruikt

  Maar ging het journalen dan ook goed, met drie journals?

  Mijn dagboek houd ik echt heel netjes bij. Mocht ik om wat voor reden niet in staat zijn geweest om die dag in mijn dagboek te schrijven, dan haal ik dat altijd de volgende dag in. Liefst in de ochtend al, zodat alles nog redelijk vers in mijn geheugen zit. Als je lang genoeg (zo’n drie maanden) iets dagelijks doet, dan wordt het een gewoonte en merk je dat je het heel makkelijk oppakt.

  Toch heb ik het dagboek met elke dag een vraag en het dankbaarheidsboek niet elke dag netjes ingevuld. De eerste ben ik met terugwerkende kracht nog aan het invullen, want de vragen zijn vaak heel kort en bondig te beantwoorden.

  Mijn dankbaarheidsdagboek merk ik dat ik die toch veel minder snel geneigd ben te pakken. Dat komt niet omdat ik nergens dankbaar voor ben, maar omdat het boek niet datumgebonden is en je eigenlijk kunt invullen wanneer je daar zelf zin in hebt. Dat laatste is iets waardoor ik dan minder snel het boek er bij pak. Het komt ook zeker omdat ik veel dingen waar ik dankbaar voor ben opschrijf in mijn dagboek en dan is de noodzaak minder groot om het ook nog apart op te schrijven in mijn dankbaarheidsdagboek.

  We gaan volgend jaar weer lekker verder!

  Elk jaar stel ik tien doelen voor mezelf en eentje van 2022 was dat ik elke dag wilde journalen. Dat is me gelukt. Ondertussen is het zo’n gewoonte geworden dat ik niet vind dat ik het als doel mee hoef te nemen voor volgend jaar. Over mijn/onze jaardoelen van 2023 ga ik later deze maand ook nog een blog schrijven. Waarschijnlijk doe ik er dan meteen weer een blog bij over het stellen van haalbare doelen, voor als je zelf ook eens wilt proberen of het wat voor je is. Bren en ik vinden persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en we zijn continu bezig onszelf opnieuw uit te vinden en nieuwe dingen te leren. En het journalen? Daar gaan we in 2023 onverminderd mee door!

  Journal jij ook, of ben je van plan dit te gaan doen in 2023? Laat het ons vooral weten! 🙂

  Happy dreams!

  Jeffrey

 • December; terugblikken & vooruitkijken

  December; terugblikken & vooruitkijken

  December, de maand van het terugblikken! Voor mij ook de maand om, geheel traditiegetrouw, terug te kijken naar mijn jaardoelen. Dit jaar was een lastig jaar die totaal anders verliep dan ik had verwacht. Gelukkig is er altijd een Plan B als dingen niet zo gaan als gepland en als dat plan niet werkt, dan gaan we gewoon voor de volgende. Aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden is wat ons onderscheidt en wat ons vormt. Soms ging dat goed, soms, niet zo heel best. Dat geldt zeker ook voor mijn jaardoelen. Ik heb er een aantal gehaald, maar ik heb er ook een aantal moeten laten varen voor dit jaar en deze neem ik dan ook mee 2023 in. Het leven kan niet altijd volledig gepland worden, immers!Hoe is het gegaan dan?Niet al te best, als het om mijn jaardoelen gaat. Slechts drie van de tien heb ik weten te behalen. Nu vind ik zelf wel dat het de drie belangrijkste zijn, maar eigenlijk zijn ze allemaal belangrijk voor me. Waarom zou ik er anders elk jaar tien stellen voor mezelf? Rond het derde kwartaal heb ik er een aantal maar laten varen. Vooral degene die te maken hadden met boeken schrijven, omdat ik andere prioriteiten had. Bloggen ging ook niet zo soepel dit jaar als voorgaande jaren en ik heb veel minder gepost dan voorgaande jaren. Maar genoeg gezever, hier is de hele lijst van jaardoelen. (degene met een x zijn behaald):

  – [ ] 1. Outline maken en manuscript voor het eerste Kevar boek schrijven, per December 2022
  – [ x] 2. Afvallen en aan mijn conditie werken, per December 2022
  – [ ] 3. Tenminste een blog per week posten op JeffreyDebris.com, per December 2022
  – [ ] 4. Tenminste een blog per week posten op TheGreenDream.blog , per December 2022
  – [ ] 5. 40 boeken lezen, per December 2022
  – [ ] 6. 500 woorden schrijven per dag aan mijn lopende projecten, per December 2022
  – [ ] 7. Tekenen weer oppakken en elke dag/week oefenen, per December 2022
  – [ x] 8. Dagelijks journalen, per December 2022
  – [ ] 9. Meer mediteren en hier steeds meer een gewoonte van maken, per December 2022
  – [x] 10. Bren ten huwelijk vragen, voor Maart 2022 (22-2-2022, 22:22?)

  1. Outline maken en manuscript voor het eerste Kevar boek schrijven, per December 2022

  Ik heb drie hoofdstukken geschreven van het eerste boek en outlines gemaakt voor een hoop hoofdstukken, zodat ik deze kan gaan schrijven. Daarnaast heb ik heel wat ideeën genoteerd en ben ik bezig geweest met karakterprofielen. Helaas ontbrak het me aan tijd en vooral energie om verder bezig te zijn met deze boeken die echt een heel speciaal plekje hebben in mijn hart, nu al. Vooral omdat dit eerste boek over de Kevar versie van Bobbie gaat en ik haar beloofd had hard te werken aan deze boeken. Die belofte ga ik volgend jaar waar maken. Conclusie: Wordt opnieuw gepland voor 2023

  2. Afvallen en aan mijn conditie werken, per December 20222.

  Sinds mijn werk verhuisd is ben ik weer consistent naar de sportschool gegaan. Minimaal drie keer per week. Soms ging ik zelfs zeven keer per week, dan ging ik in de avond mee met onze vriend Robin, om extra te trainen en voor de gezelligheid. In November besloot ik wel om even wat gas te minderen. Ik ben best wat afgevallen dit jaar. Ik woog begin van 2022 78 kilo en nu nog 73. Het is dus niet mega veel, misschien, maar het gaat de goede kant op. Ook voel ik me echt veel beter in mijn vel zitten door het sporten en merk ik dat mijn conditie enorm vooruit is gegaan. Volgend jaar wil ik onder de 70 wegen en dan op vijf keer sporten per week zitten.

  Conclusie: Doel behaald!

  3. Tenminste een blog per week posten op JeffreyDebris.com, per December 2022

  Elke week een nieuw blog schrijven is me niet gelukt dit jaar, hoewel thuis en met werk alles weer redelijk gestabiliseerd is heb ik de laatste tijd wel meer energie en tijd gevonden om met bloggen bezig te zijn en dat zien jullie nu ook weer. Volgend jaar wordt een groots jaar voor The Green Dream zowel als blog, maar vooral als shop. Dat betekent ook dat het blog veel content nodig zal hebben, die past en aansluit bij de producten die we verkopen. Ik zal daarom waarschijnlijk wat minder persoonlijke blogs posten op mijn eigen blog en veel meer gaan posten op The Green Dream Blog. Volgend jaar zal de focus daar ook veel meer op liggen, dus ik denk niet dat ik bloggen op mijn eigen blog meeneem als doel voor volgend jaar. Overigens heb ik omgerekend meer dan 1 blog per week gepost, als je het gemiddelde pakt. Dus stiekem vind ik dat ik dit doel wel bereikt heb, haha. Ik ben niet rouwig om het feit dat ik dit doel. Een ander belangrijk ding bij blogs schrijven is dat je niet altijd inspiratie hebt, of dat er gewoon niet zoveel te melden valt.

   Conclusie: Behaald, vanuit een bepaald perspectief4. Tenminste een blog per week posten op TheGreenDream.blog , per December 2022Bloggen voor The Green Dream Blog was iets waar ik echt niet aan toe kwam, hoe graag ik het ook wilde. Dat kwam omdat onze focus heel erg lag op de shop en daar moest enorm veel voor gebeuren. Deze maand is het moment om het tij te keren voor het blog en er gaat dan ook veel content aankomen deze maand, onder andere over Yule, maar ook over mijn reflectie van dit jaar en onze plannen voor 2023. Dat betekent dat er deze maand in ieder geval nog drie blogs gaan volgen, maar wie weet hoeveel meer nog!Conclusie: Niet behaald, maar wordt meegenomen naar 20235. 40 boeken lezen, per December 2022Lezen was niet echt mijn ding in 2022. Normaal vind ik het heerlijk om even lekker te gaan zitten en een boek te lezen, maar met alle afleidingen en best wel wat stress kon ik me niet tot het lezen zetten. In plaats daarvan verkoos ik dan om mijn tijd aan het spelen van videogames te besteden, omdat ik daar het meest van ontspan. Lezen kost me helaas ook best wel wat energie, dus als ik al moet ben, dan val ik gewoon in slaap met het boek. Toch wil ik elk jaar een bepaald aantal boeken lezen en door meer te lezen train je jezelf natuurlijk ook steeds meer en ga je het ook leuker vinden. Op de voorwaarde dat de boeken die je leest ook echt leuk zijn, natuurlijk. Dit jaar heb ik ook weer een boek gelezen die ik gewoon veel beter weg had kunnen leggen en me een enorme leesdip had bezorgd. Dat gaan we dus niet meer doen! Ik hou van boeken en volgend jaar wil ik dat ook weer een prioriteit maken!Reading Goals 22

  Conclusion: Halfbakken gehaald, maar eigenlijk gewoon veel te weinig gelezen6. 500 woorden schrijven per dag aan mijn lopende projecten, per December 2022Hoewel ik elke dag netjes heb gejournaled in 2022 lukte het me niet om 500 woorden per dag te schrijven aan mijn projecten. Heb ik er spijt van? Ja, absoluut. Had ik geldige redenen om niet te schrijven? Ja en nee. De verhuizingen privé en met werk hakten er behoorlijk in en had ik aan het begin van het jaar echt nog niet aan zien komen. Mijn eerste prioriteit was om het sporten weer op te pakken en weer in een routine terecht te komen. Ik had bijzonder weinig energie, waardoor schrijven er elke keer weer bij inschoot. Soms is het beter om dan maar te accepteren dat alles even niet gaat zoals je graag zou willen, in plaats van doorzetten en een burn-out riskeren. Ik wil er in 2023 wel weer echt voor gaan, want ik mis het schrijven enorm!Conclusie: Doel niet behaald, maar wel met goede redenen7. Tekenen weer oppakken en elke dag/week oefenen, per December 2022Mijn creatieve uitspattingen dit jaar waren erg mager, dat geef ik eerlijk toe. Ik hoopte tekenen weer op te kunnen pakken dit jaar, maar kwam erachter dat ik nog veel meer creatieve interesses heb. Zo vind ik het geweldig om met klei bezig te zijn, waar ik ook meer mee wil gaan doen. Bren is ook veel aan het houtbranden en laatst heb ik dat ook even geprobeerd en nu wil ik zeker in de vakantie ook eens echt gaan zitten hiervoor, want ik vond het echt heel leuk om te doen! Het is heel ontspannend en lekker creatief tegelijk. Maar goed, tekenen dit jaar kwam niet bepaald van de grond. Volgend jaar wil ik wel een nieuwe creatieve hobby gaan beoefenen, maar ik betwijfel of dat tekenen gaat zijn.Conclusie: Doel niet behaald8. Dagelijks journalen, per December 2022Wat ik al zei bij doel 6; het journalen ging eigenlijk heerlijk dit jaar. Als ik een keertje een dag had gemist, dan haalde ik dit weer netjes in. Voor mij is journalen het perfecte einde van de dag. Even een momentje om te reflecteren op de gebeurtenissen van die dag. Wat sprong er echt uit? Wat was er belangrijk die dag, of wat ze me enorm dwars? Dat soort vraagstukken schreef ik graag even van me af en dat helpt ook om even alles vanuit een iets ander perspectief te bekijken. Het heeft me echt geholpen door de lastige tijden dit jaar en daardoor kon ik beter omgaan met de grote veranderingen. Ik kan het echt iedereen aanbevelen om dit te gaan doen!

  Conclusie: Doel behaald en we gaan in 2023 vrolijk verder!

  9. Meer mediteren en hier steeds meer een gewoonte van maken, per December 2022

  Mediteren staat een beetje op een laag pitje momenteel. Om een of andere manier lukt het me (nog) niet om het weer onderdeel van mijn dagelijkse routine te maken sinds onze verhuizing. Toch merk ik echt dat ik het niet dagelijks meer doe en daarom wil ik deze gewoonte ook echt weer gaan oppakken binnenkort. Waarschijnlijk betekent dit dat ik gewoon een klein beetje eerder op moet gaan staan, voor ik naar de sportschool vertrek.

  Conclusion: Gefaald, maar zet ik voor volgend jaar weer vast!

  10. Bren ten huwelijk vragen, voor Maart 2022 (22-2-2022, 22:22?)Dit doel was natuurlijk al vroeg in het jaar gehaald! Op 22 Februari en is met recht een van de doelen waar ik het meest trots op ben dit jaar!

  Conclusie

  Drie van de tien doelen behaald. Het is helaas niet waar ik op had gehoopt en ik moet eerlijk toegeven dat dit het slechtste jaar voor mijn jaardoelen is geweest sinds ik met deze gewoonte ben begonnen. Toch kijk ik terug naar dit jaar met dankbaarheid en een tevreden gevoel, omdat ik weet dat ik de tijd die ik aan mijn doelen zou hebben besteed nuttig heb besteed aan andere belangrijke dingen, zoals The Green Dream Shop en aan onze toekomst samen werken. Volgend jaar gaan we The Green Dream naar een volgend niveau tillen en ga ik ook weer boeken schrijven. Het zou fantastisch zijn als ik volgend jaar het manuscript van het eerste boek van mijn nieuwe serie af krijg!Zoals jullie kunnen zien verloopt niet elk jaar zoals verwacht en ook al vind ik het belangrijk om haalbare doelen te stellen (wat deze doelen ook allemaal waren) kun je niet met alles rekening houden wat er in het leven gebeurt. Dus als het een keer niet lukt om een doel te behalen, kun je twee dingen doen. Je kunt er enorm mee zitten en jezelf haten dat het niet gelukt is, of je kunt het accepteren en doorgaan met je leven. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik weet dat het niet zinvol is te blijven hangen en boos op mezelf te zijn dat ik mijn doelen niet heb behaald, hoe belangrijk ze ook voor me waren. De belangrijkste doelen heb ik behaald en daar ben ik trots op. De rest was leuk geweest, maar helaas pindakaas! Achteraf gezien had ik deze doelen ook niet nodig om gelukkig te zijn met mijn leven en te groeien. Dit jaar ben ik juist gegroeid door alle gebeurtenissen die ik niet aan had zien komen en mezelf aan te passen aan de nieuwe situatie. Daar heb ik enorm veel van geleerd, nog veel meer dan ik had geleerd van het behalen van mijn doelen. Ik ben dankbaar voor 2022 en alle uitdagingen die dit jaar me heeft gegeven en ik kijk halsreikend uit naar 2023 met een gevoel van vastberadenheid!

  Happy planning!

  Jeffrey

 • Green Dreaming #1

  Green Dreaming #1

  Hallo allemaal! In de Green Dreaming blog posts wil ik jullie even op de hoogte brengen waar wij allemaal mee bezig zijn bij The Green Dream! Zoals ik vorige keer al aangaf op ons blog gaan we vanaf deze maand veel meer content op ons blog posten. Afgelopen weekend zijn we ook hard bezig geweest met onze To-Do lijst voor The Green Dream Shop, want wat hebben we nog een hoop te doen, maar we hebben gelukkig ook weer flink wat afgevinkt van de lijst. Ook zijn we dit weekend vol enthousiasme begonnen aan de Insta Impact Cursus van Sharona Bolander. Maar genoeg gezever, laten we eens kijken wat jullie de komende tijd op ons blog kunnen verwachten!

  Terugkijken naar mijn doelen voor 2022

  Deze week ga ik beginnen met terugblikken op het jaar en dan vooral mijn jaardoelen van 2022. Het jaar is enorm anders verlopen dan ik verwacht had, maar gelukkig is het aan het einde van de streep overwegend positief. Toch moet ik wel hand in eigen boezem steken en toegeven dat ik dit jaar lang niet al mijn doelen heb weten te bereiken en dat is voor het eerst sinds jaren dat dit mij niet is gelukt. Het komt omdat andere zaken een hogere prioriteit hadden en al mijn aandacht en tijd opslokten, waardoor ik mijn doelen een beetje uit het oog verloor. Een van de belangrijkste dingen was dat ik de #1 supporter wil zijn voor Bren en The Green Dream Shop. Dat betekent dat ik de techniek achter de webshop grotendeels op mij neem, zodat Bren creatief bezig kan zijn. Toch is het wel gelukt om wat doelen te halen en sommige, die neem ik gewoon lekker mee volgend jaar in, zoals het schrijven van mijn scifi verhalen.

  Blogs over Yule

  Yule staat voor de deur en het lijkt mij ontzettend leuk om daar ook wat meer over te gaan schrijven. Wat is de oorsprong en hoe is het uiteindelijk gekomen dat veel van de dingen van Kerstmis gewoon geërfd goed zijn van wat ooit gewoon Yule was? De geschiedenis hierachter is enorm boeiend, maar ook de rituelen en tradities die erbij komen kijken vind ik leuk om meer over te vertellen. Voor mij is de wereld van Paganisme en traditionele, groene hekserij vrij nieuw en Bren heeft mij steeds meer laten zien, verteld en geleerd hierover. Toch heb ik soms een net iets andere kijk op de dingen en benader heel veel van de rituelen dan ook veel meer vanuit het oogpunt van mindfulness en de filosofie die erachter zit. Ik hoop dat ik jullie op die manier dan ook op een leuke en luchtige manier wat kan vertellen over alles wat er op dit blog gaat komen over deze onderwerpen! Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in.

  Bren is ook ontzettend druk geweest met allerlei Yule items op de shop te zetten, neem onder deze post eens een kijkje om te zien wat we zoal te koop hebben! Wie weet zit er iets leuks voor jou tussen, of zoek je nog een leuk cadeau voor je vrienden of familie?

  Yule Posts

  Zoals jullie kunnen zien gaat er best wel wat nieuwe content aankomen op ons blog en dat was ook de reden waarom we begin dit jaar dit domein hadden geregistreerd. Nu is er eindelijk tijd om samen met de shop alles te verenigen tot een grote Green Dream! 🙂 Waarom zou je immers wachten tot het nieuwe jaar als je ook gewoon nu kunt beginnen?

  Happy dreams!

  ~Jeffrey

 • December; terugblikken & vooruitkijken

  December; terugblikken & vooruitkijken

  Hallo allemaal! Het is een tijdje geleden dat we iets op ons blog hebben gepost, maar geen zorgen, vanaf nu gaat daar eindelijk verandering in komen! Bren en ik zijn allebei ontzettend druk geweest de afgelopen tijd en dat zal niet snel gaan veranderen. De webshop begint steeds uitgebreider en professioneler te worden en The Green Dream Shop wordt steeds meer echt ons bedrijf, onze droom waar keihard aan gewerkt wordt. Afgelopen weekend hebben we een flinke To-Do lijst gemaakt en er zijn nog enorm veel dingen waar we de komende tijd mee aan de slag moeten, zodat alles steeds officiëler wordt. Toen ik met de lijst bezig was besefte ik dat December ook om de hoek staat en dat betekent voor mij altijd een periode waarin ik reflecteer op wat dit jaar ons gebracht heeft, hoe het me is vergaan met mijn persoonlijke jaardoelen, maar ik kijk ook vooruit naar wat ik volgend jaar wil bereiken. Traditiegetrouw gebruik ik de eerste helft van de maand om terug te blikken en de laatste helft om vooruit te kijken.

  Richting de kortste dag van het jaar

  Het duurt nu niet lang meer tot de winterzonnewende, de kortste dag van het jaar. Dit is een periode die we van oudsher veel binnen doorbrengen en we zonderen ons meer af van andere mensen. Hier in Nederland is het vaak ook een druilerige periode, met veel regen en guur, waterkoud weer. Dat maakt het ook een perfecte tijd om het in huis gezellig te maken, lekker bij elkaar te kruipen onder een dekentje om te lezen, liefst met nog een kat op schoot. Meestal neem ik dan ook wat meer tijd om nog wat boeken uit te lezen, die nog op de altijd groeiende stapel te lezen boeken ligt. Het is ook bij uitstek de tijd om eens goed te reflecteren op wat het jaar jou gebracht heeft. De komende weken ben ik daar zelf ook mee bezig en daar ga ik ook uitgebreid over bloggen! Ik kijk terug naar mijn jaardoelen en de ups & downs van het jaar.

  We zijn nooit te oud om nieuwe dingen te leren en ook al ging dit jaar niet geheel zoals gepland (meer daarover later), heb ik ontzettend veel dingen geleerd, juist omdat niet alles ging zoals ik had verwacht. Vaak loopt het leven anders dan we wensen, of plannen, maar het is ons vermogen om ons aan te passen en veranderingen te accepteren (of niet) wat uiteindelijk zorgt wat voor karakter je ontwikkelt. Mijn studie van het Stoïcisme heeft me zeker geholpen beter om te gaan met de onverwachte veranderingen dit jaar en het heeft me door een moeilijke periode gesleept bij grote verliezen die ik dit jaar heb moeten verwerken. De grootste daarvan was dit jaar het verlies van onze poes Bobbie. Ik denk niet dat ik daar op zo’n manier mee om had kunnen gaan zoals ik dat nu heb weten te doen, als ik geen moderne Stoïcijnse leefstijl had gehad.

  December to remember

  En na de kortste dag

  Na het terugkijken is het hoog tijd om vooruit te kijken. Zodra we de winterzonnewende achter de rug hebben, ga ik beginnen met het opschrijven van mijn jaardoelen voor het volgende jaar. Elk jaar schrijf ik tien doelen op die ik in het nieuwe jaar graag op persoonlijk vlak zou willen bereiken. Ik doe dit al jaren en het helpt me om meer focus te hebben op wat belangrijk is voor mij, als persoon. Volgend jaar gaat een enorm spannende worden, omdat Bren en ik The Green Dream dan naar een nog hoger niveau willen tillen en onze krachten gaan bundelen om onze droom steeds verder te verwezenlijken en er een groot succes van te maken.

  Dat betekent dat ik mijn schrijfvaardigheid hard nodig ga hebben komend jaar, want ons blog heeft goede content nodig die inspeelt op alle producten die wij aanbieden. Dit betekent voor mij ook dat ik mezelf moet gaan verdiepen in traditionele, groene hekserij, Paganisme, edelstenen en zo nog tal van onderwerpen. Hoewel ik mijzelf zie als aanhanger van de wetenschap en full-time scepticus, verschuilt er zich een heleboel interessante geschiedenis achter deze onderwerpen en hoe meer ik erover lees, of leer van Bren, hoe meer ik het vanuit mijn eigen perspectief weet te benaderen en dat kan soms hele interessante observaties en conclusies opleveren, die ik graag met jullie ga delen!

  2023 wordt spannend!

  Als je het nog niet hebt gemerkt ben ik erg opgewonden over wat 2023 ons gaat brengen. 2022 was een jaar waar ik erg gemengde gevoelens over heb, wat ongetwijfeld nog aangehaald gaat worden in aankomende blogs, waarin ik terugblik op het afgelopen jaar. Overall kan ik wel zeggen dat het een goed jaar is geweest, met een hoop goede veranderingen en flinke stappen die we gemaakt hebben met The Green Dream Shop en op persoonlijk vlak ook. Helaas zijn er ook diverse veranderingen geweest die ik betreur. Wat eruit springt is het verlies van onze poes Bobbie, mijn kleine meisje. Zonder haar is het in huis een stuk stiller geworden. Dan is er natuurlijk ook nog de recessie en de energiecrisis waar iedereen door wordt geraakt en waar we allemaal mee moeten om zien te gaan. Al zie ik daar ook wel weer wat positieve ontwikkelingen, omdat we ons collectief bewust worden dat zuiniger leven ook soms leuk kan zijn, of dat de transitie naar duurzame energie sneller zal moeten gaan. Maar goed, ik dwaal weer eens af!

  Ik kijk echt halsreikend uit naar het nieuwe jaar, om meerdere redenen. De belangrijkste mag niet gemist worden; het feit dat Bren en ik onze relatie naar een volgend niveau gaan tillen. Daarmee doel ik niet eens perse op het feit dat we verloofd zijn en onze handvasting er ook aan gaat komen. Ik bedoel ook onze relatie, waarbij we het beste in elkaar naar boven halen en elkaars groei bevorderen. Er is echt niks beters dan zo’n relatie en ik zou willen dat iedereen dat geweldige gevoel die dat geeft zou kunnen ervaren.

  Happy dreams!

  Jeffrey

 • Farewell, Little Girl

  Farewell, Little Girl

  When you came into my life seven years ago, you were frightened and, to be frank, a bit of a scaredy-cat. I can’t say that I really blame you, because we had never met before the day I came to pick you up from your old home. The weird thing was that you instantly stepped into the cat carrier that I had brought, as if to say that you were ready to move out of your current place and head off onto a new adventure. I think you weren’t that happy there, to be honest. The first hours inside my apartment you didn’t dare leave the carrier and I tried to call you to come out. After some time and a lot of purrsuasion you finally took your first steps. I backed up a little and you ran right back to the start. This continued for a bit, but every time we came a little bit further, until you were at the doorway to the living room.

  Bobbie_01_door

  You were curious, but it was all a bit too much and you decided to play it safe and stay in the other room, where it felt safer. I patiently continued calling you and we made some progress. Later, I went to sleep and hoped that tomorrow would be a better day. When I walked into the living room, I noticed all these little paw prints on the couch! So, you had explored on your own during the night, how brave! It wasn’t until a few weeks later that you ended up owning the entire place and it seemed as if you had always lived with me. When I came home from work, you were there. When I came home from social gatherings and parties, you were there. When I was happy you were there and when I was at my loneliest, you were there for me too. Always, no strings attached.

  Bobbie_02

  Then, a girl called Bren came along and the moment you two met, you accepted her. She seemed like a very nice cat person and before you knew it, all of a sudden you had two sisters and two brothers! It certainly must have been a big change in your life, going from just us two to such a big, furry family. But you accepted it and found your own place among this new setup. Storm always wanted to play with you, but you were clearly not interested. Medusa was a beautiful lady, but you two never got along that well. Blix became your best friend and eventually even your hubby! Finally, Mysty the leader of the pride, you always held in great regard and I think she taught you a fair deal of wisdom when she passed on.

  Bobbie_03

  A couple of years passed and then came a big move! All of a sudden you found yourself in a new apartment in Hilversum, but still with the same crew! The place was quite a bit smaller, but the view was so much better and since mom was so busy with her new business you could always find some way to help her and you ended up becoming her familiar. You weren’t just my shadow anymore, but you followed Bren everywhere she went. I think you learned a great deal from her when it came to witchcraft, crocheting and other handcrafts. But of course, you and Blixem continued your sunbathing rituals there as well, because relaxation is so important! Humans could probably learn a thing or two from cats when it comes to relaxing. And you never stopped being your crazy self, always making us laugh with your shenanigans! Or trying to steal our food from us, haha!

  Bobbie & Blix

  Time passed by and before we all knew it, almost a year had passed. But by June we started noticing you had several bumps close to your nipples and eventually, we had decided to let you undergo surgery. They removed the tumours then, but after about a week we got some really bad news from the surgeon. It was very likely that the cancer had already spread and the test results couldn’t have been any worse. At most it would be a matter of weeks, months, or maybe a year, but that was being positive.

  Bobbie & Bren

  Then we sadly had to move again and it was a very hectic time. We were gone to our new place a lot and the old apartment became emptier and emptier until it was time for you and the other kitties to move once again. You were recovering nicely and once you guys made it here it seemed as if you guys really liked this new apartment better. It even seemed as if you were healthier than ever and for a month, we were a happy family in our new apartment, like we had been before, of course!

  Bobbie Medusa and Me

  But a few days ago, you started to isolate yourself and mommy and me noticed. You just weren’t the same anymore and your breathing became erratic and heavy. On Saturday night you even seemed to have some sort of asthmatic attack, but mommy managed to stabilize you. Sunday we called the vet, asking for help and we sadly couldn’t take you there until today, early in the morning. We decided to make the best of the rest of Sunday and even treated you to your favourite meal, salmon. You only had a few bites, but we’re sure you appreciated the gesture.

  Bobbie_06

  This morning, it was clear that you had little fight left in you. We took you to the vet and I’ll never forget the sound you made. It wasn’t anywhere close to your cute little mews, but a heart wrenching cry for help. When you came into my life, I helped you through your first door and into a new life. Today, we helped you through your last door and I hope you’ll find peace and an endless supply of salmon there. They say no one’s ever truly gone, but most certainly never forgotten. Farewell, little girl, Bobbie, we love you. Always.

  Jeffrey, Bren, Blixem, Storm & Medusa

 • Review: Sterrenjager – Jen Minkman

  Review: Sterrenjager – Jen Minkman
  Genre: Young Adult
  Uitgever: Hamley Books
  ISBN: 9789464510522
  Uitvoering: Hardcover
  Aantal pagina’s: 377
  Uitgave: Juni 2022

  Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

  Screenshot_20220701-122809~2

  Flaptekst:
  Berry woont met haar tweelingbroer en opa op het eiland Jersey. Berry en haar broer Ozan schrijven een bekend blog over bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Hun familie blijkt al eeuwenlang een belangrijk geheim te bewaren… en de tijd is aangebroken het te onthullen.
  Samen met de mysterieuze Roth gaat de tweeling op weg. De tocht voert hen langs Latijnse inscripties, Tempeliers, kloosters en verborgen cryptes.
  Naarmate de tocht vordert en vijanden hen achtervolgen, voelt Berry de druk steeds verder toenemen. Want dit keer zijn ze niet alleen op zoek naar spannende verhalen of mysterieuze schatten. Dit keer gaat het om een strijd tussen licht en duisternis, om de toekomst van de mensheid zelf.

  De cover van dit boek wekte gelijk mijn nieuwsgierigheid, de kleuren zijn werkelijk erg mooi en het lettertype is echt mijn ding, de wit gouden veren lieten me gelijk afvragen wat die met het verhaal te doen zouden hebben en gaven me een beetje de vibe van de Fallen serie waar ik echt verzot op was jaren geleden…dit was een boek dat ik gewoon echt wou lezen dus.

  Het verhaal is op een hele fijne manier geschreven, wat zoals altijd is met de schrijfstijl van Jen Minkman. Ik hou van haar manier van schrijven, het is vloeiend, beeldend en neemt je als lezer al snel mee de wereld van het boek in. De personages zijn ieder op zich goed neergezet en ik vond het onwijs goed gedaan ook. Er had van mij wel iets meer actie in gemogen qua de verhaallijn, maar het was ook weer niet zo dat dat een extreem missend iets was tijdens het lezen, het was meer iets dat ik persoonlijk er meer in had verwacht.

  Ik vond het echt een leuk verhaal om te lezen en kon me goed inleven in de karakters en wat zij meemaakten en ik begon naarmate ik verder kwam in het verhaal ook te begrijpen waar ik de Fallen serie vibes nou door kreeg. Ik vond het ook erg leuk om te lezen hoeveel moeite Jen in het boek heeft gestopt met de historie te verweven met fictie. En ja ik ben inderdaad ontzettend nieuwsgierig geworden naar de plaatsen waar ze zijn geweest. Sowieso heb ik altijd al wel een interesse gehad naar de Tempeliers en ik heb ook helemaal zin door dit boek gekregen om het boek dat ik daarover heb binnenkort als we hier in een wat rustiger vaarwater zitten erbij te pakken en toch echt eens te gaan lezen, want ja dit verhaal maakt je er gewoon nieuwsgierig naar en al helemaal als je interesse daar toch al wat bij lag.

  Screenshot_20220701-122659~2

  Ik kan het boek dan ook zeker aanraden om te gaan lezen, Jen kan ontzettend goed schrijven en haar verhalen zullen je even het hier en nu doen vergeten. Wat soms gewoon zo ontzettend fijn kan zijn.

  Cover: 🌟🌟🌟🌟
  Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
  Originaliteit: 🌟🌟🌟1/2
  Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
  Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
  Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
  Overall: 🌟🌟🌟🌟

  Happy reading!

  Liefs,

  Bren